- Etsitkö erityistä tukea tarvitsevaa töihin tai harjoitteluun?
- Vastuullinen työnantaja -ansiomerkki
- Kyselyjen tuloksia
- Ammatillisen koulutuksen ja erityisen tuen sanastoa
- Vinkkikortit on tehty erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ohjaamisen tueksi esimerkiksi työpaikalla. Vinkkikortteja, jotka ovat kaksipuoleisia, on yhteensä 14. Ensimmäisellä puolella on kerrottu, miten mikäkin tuen tarve voi ilmetä. Toiselle puolelle on koottu konkreettisia työkaluja ja vinkkejä siihen, kuinka tuen tarpeet voi ottaa huomioon.
Etsitkö erityistä tukea tarvitsevaa töihin tai harjoitteluun?
Olisitko kiinnostunut ottamaan organisaatioosi tukea tarvitsevan opiskelijan työelämäjaksolle tai palkkaamaan tukea tarvitsevan? Etkö tiedä, keneen Pirkanmaalla ottaisit yhteyttä? Laita viestiä tai soita Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) suunnittelijalle, hän auttaa sinua löytämään sopivan kontaktihenkilön! PAEKin kautta työnantaja saa halutessaan myös tukea ja koulutusta erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan ja työntekijän ohjaukseen.
Työpaikkarekisterissä voit ilmoittaa työpaikkasi yhteystiedot rekisteriin oppilaitosten saataville, jos haluat tarjota erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille työmahdollisuuksia ja saada työpaikallesi osaavia ja motivoituneita tekijöitä.
PAEKin toimintamalli tukea tarvitsevien työllistämiseksi (alla).
- Kyselyjen tuloksia
PAEK on kerännyt vuosien varrella tietoa erityistä tukea tarvitsevien työllistymisestä toteuttamalla kyselyjä niin työnantajille kuin erityistä tukea tarvitsevillekin. Alta voit tutkia molempien kyselyjen tuloksia.
Työnantajakyselyjen tulokset
Erityistä tukea tarvitsevien työllistyminen työnantajien näkökulmasta:
Työllistymisen seuranta -kyselyjen tulokset
Kyselyt, jotka on tehty Pirkanmaalla ammatillisista oppilaitoksista valmistuneille, opinnoissaan erityistä tukea tarvinneille:
- Työllistymiskysely infograafi 2022 (PDF)
- Työllistymisen seuranta-rapokyselyn koonti (2021 valmistuneet)
Kuinka suuri osa vastaajista oli vastaushetkellä töissä? Miten työpaikat olivat löytyneet? Entäpä, kuinka moni vastaushetkellä työttömänä olleista haluaa töihin? Onko työnhakuun saatu tukea? Muun muassa näihin kysymyksiin löytyy vastauksia kyselyiden koonneista.
Aikaisempien vuosien kyselyt:
- Työllistymisen seuranta -kyselyn koonti (2019) (PDF)
- Kyselyn tiivistelmä TÄSTÄ LINKISTÄ
- Työllistymisen seuranta -kyselyn koonti (2018) (PDF)
- Työllistymisen seuranta -kysely (2015), yhteenveto (PDF)
- Laajempi koonti tuloksista (2014) (PDF)
- Koonti vuosilta 2011, 2012 ja 2013 (PDF)
- Laajempi koonti tuloksista (2013) (PDF)
- Laajempi koonti tuloksista (2012) (PDF)
- Laajempi koonti tuloksista (2011) (PDF)