Ajankohtaista

Opiskelijan vammaispalvelulain mukainen kuljetuspalvelu hakematta?

Pirkanmaan alueen kuntien ja kaupunkien yhteystiedot vammaispalvelulain mukaisen kuljetuspalveluiden hakemiseen löytyvät nyt kätevästi PDF-koontina täältä. PAEKin kokoamasta yhteystietolistasta löydät hakuohjeet- ja lomakkeet sekä sähköisen asioinnin suorina linkkeinä. Toisen asteen kuraattorit voivat hyödyntää listaa TELMA-opiskelijoita ja heidän huoltajiaan ohjatessa.

Pirkanmaan vammaispalveluiden kuljetuspalvelun yhteystiedot hakulomakkeineen löytyvät myös PAEKin juuri päivittämästä Pirkanmaan TELMA-koulutuksen oppaasta.

 Tiedote julkaistu 31.7.2021

Ammattiopisto Luovi Tampere –  syksyn 2021 tutustumispäivät ja koulutuskokeiluun hakeutuminen

Haku Ammattiopisto Luovi Tampereen koulutuskokeiluun ja tutustumispäiville aukeaa 1.8.2021 Luovin verkkosivuilla.

Haku tapahtuu Luovin sähköisestä koulutuskalenterista. Tutustumispäivät järjestetään koronatilanne huomioiden. Tutustumispäivien ajankohdat näet 1.8. alkaen koulutuskalenterista.

 Tiedote julkaistu 31.7.2021

Aitoon koulutuskeskuksessa vapaita opiskelupaikkoja VALMA-opetuksessa.

Aitoon koulutuskeskuksen Aitoon ja Tampereen Hervannan toimipisteen VALMA-opinnoissa on vapaita paikkoja. Lisähaku paikoille aukeaa 18.6. Opintopolussa.

Apua hakuun antavat: opintosihteeri (050 4078 209) tai rehtori (050 5984 377).

Aitoon tiedote on julkaistu 18.6.2021

Pirkanmaan yläkoulujen erityisen tuen yhteystiedot koottu yhteen

Pirkanmaan yläkoulujen yhteystietolistasta löytyvät alueen perusopetuksen yläkoulujen yhteyshenkilöt, joihin voit ottaa yhteyttä erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden asioita koskevissa asioissa.

PAEKin päivittämän yhteystietolistan löydät täältä

Tiedote on julkaistu 15.6.2021

Ilman opiskelupaikkaa-opas 2021 on julkaistu

PAEKin koostama Ilman opiskelupaikkaa-opas on juuri julkaistu. Oppaasta löydät vaihtoehtoja, jos olet kevään yhteishaun jälkeen ilman opiskelupaikkaa. Oppaassa on tietoja Pirkanmaan koulutusvaihtoehdoista sekä muista mahdollisuuksista ja hakeutumisesta. Opasta voivat käyttää sekä ohjauksen ammattilaiset, nuoret sekä heidän huoltajat. Päivitetty opas sisältää myös ajankohtaista tietoa oppivelvollisuuden laajenemisesta tulevana syksynä.

Tutustu oppaaseen tästä linkistä.

Mahdolliset päivitykset ja lisäykset oppaaseen voi ilmoittaa sähköpostitse: susanna.malinen@tampere.fi

Tiedote on julkaistu 4.6.2021

Yhteishaku 2021 –  Ilman  opiskelupaikkaa? 

Tampereen kaupunki on avannut verkkosivuilleen usein kysyttyä – palstan yhteishakuun liittyen. Palstalta löytyy tietoa mm. miten toimia, jos opiskelupaikkaa ei ole saanut. Lisätiedot tästä linkistä.

Tiedote julkaistu 4.6.2021

PAEK VALMA-verkoston tapaaminen 26.10.2020

PAEKin koordinoima VALMA-verkoston tapaaminen järjestetään 26.10.2020 klo 13-15 (etäyhteyden välityksellä).

Ilmoittautumiset tapaamiseen pyydetään viimeistään 19.10.2020 tämän linkin kautta. Kokouslinkki lähetetään ilmoittautuneille.

PAEKin VALMA-verkostoon kuuluu ammatillisten erityisoppilaitosten VALMA-opettajia ja ohjaajia, yleisten ammattioppilaitosten VALMA-pienryhmien opettajia ja ohjaajia sekä yläkoulujen erityisopettajia ja opinto-ohjaajia. Tapaamisiin ovat lämpimästi tervetulleita myös esimerkiksi koulusosionomit, kouluilla toimivat psykiatriset sairaanhoitajat sekä kaikki tapaamisen teemoista kiinnostuneet ammattilaiset.

Seuraavan tapaamisen teemoina ovat paitsi oppilaitosten ja verkoston ajankohtaiset aiheet myös muun muassa oppivelvollisuuden laajeneminen sekä TUVA-koulutus. 

PAEKin uutiskirje on julkaistu

Uutiskirjeeseen on koottu Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) ja erityisen tuen kentän näkökulmasta ajankohtaisia asioita. Kirjeessä on tietoa muun muassa PAEKin tekemistä kyselyistä sekä materiaalia teemoista, jotka ovat olleet ajankohtaisia PAEKin verkostoissa toimintakauden 2019-2020 aikana.

Tutustu uutiskirjeeseen TÄSTÄ.

Pirkanmaan työhönvalmentajien verkostotapaaminen järjestetään 20.10.2020

PAEKin koordinoima työhönvalmentajien verkostotapaaminen järjestetään 20.10.2020 klo 8.30-10.30 verkossa. Tapaamisessa kuullaan muun muassa työnantajan puheenvuoro. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin. 

Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki Pirkanmaan alueen ohjaus- ja valmennustyön ammattilaiset, jotka tekevät työtä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa.

Tapaamisen tarkoituksena on kerätä yhteen valmennus- ja ohjaustyötä tekevien verkosto ja käsitellä ajankohtaisia ja työn kannalta olennaisia teemoja.

Tapaamiseen pääsee ilmoittautumaan TÄSTÄ.

Kiipulan koulutusten esittelytilaisuuksia järjestetään syksyllä sekä livenä että verkon välityksellä

Kiipulan ammattiopisto järjestää toimipisteiden yhteisen esittelytilaisuuden etätoteutuksena 30.9.2020 klo 9-13, siitä tulee tarkempaa tietoa lähiaikoina Kiipulan nettisivuille osoitteeseen https://www.kiipula.fi/tutustuminen

Kiipulan ammattiopiston TELMA-koulutukseen pääsee tutustumaan syksyn aikana lähitoteutuksena järjestettävissä esittelytilaisuuksissa. Korona-tilanne huomioidaan tilaisuuksia järjestettäessä.

Esittelytilaisuudet ovat ensisijaisesti tarkoitettu Kiipulan TELMA-koulutukseen lähiaikoina hakeutuville ja heidän tukiverkostolleen. Esittelytilaisuuksia järjestetään sekä Tampereella (Hermiankadun toimipisteessä)  että Nokian toimipisteessä.  

Alla olevasta linkeistä pääsee ilmoittautumaan nyt tiedossa oleviin TELMA-esittelytilaisuuksiin, joissa on rajallinen määrä paikkoja.

Tampereen toimipisteen esittelytilaisuudet 24.11.2020 klo 14.30 sekä 25.11.2020 klo 9.30.
Ilmoittautumiset:
https://link.webropolsurveys.com/S/BC129D9AA3CB6CC9
Yhteyshenkilö:
Marianna Lumijärvi
p. 040 7142 889
etunimi.sukunimi@kiipula.fi

Nokian toimipisteen esittelytilaisuus 17.11.2020 klo 14.30.
Ilmoittautumiset:
https://link.webropolsurveys.com/S/17A480A49954C236
Yhteyshenkilö:
Hannamari Ouninkorpi etunimi.sukunimi@kiipula.fi p. 040 901 3147

Muistathan ilmoittaa tilaisuuden järjestäjille jos joudut perumaan osallistumisesi.

 

Tiedote on julkaistu 19.9.2020

Digitukea areenalla -hanke tarjoaa maksuttoman verkkokoulutuksen

Digitukea areenalla -hanke järjestää syksyllä maksuttoman koulutuksen aiheesta ePortfolio ja visuaalinen CV. Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena. Verkkoalustalla ja webinaareissa osallistujat saavat hyviä vinkkejä asiakkaiden osaamisen esille tuomiseen ja uraohjaukseen digitaalisin välinein.

Tarkemmat tiedot koulutuksesta löytyy ESITTEESTÄ

Ilmoittautumiset 27.9.2020 mennessä esitteessä olevan linkin tai Digitukea areenalla-hankkeen nettisivujen kautta www.bit.ly/digitukea

Tiedote on julkaistu 17.9.2020

TUURA –Tukea urapolulle–hankkeessa kehitetty avoin verkko-opintojakso

TUURA-hanke kehittää ammattikorkeakoulutuksen valmiuksia edistää tukea tarvitsevien opiskelijoidensa työllistymistä. TUURA -hankkeessa on kehitetty avoin verkko-opintojakso ”Askeleita urapolulle, 2 op”.

Jos esimerkiksi pohdit, miten toteuttaa uraohjausta saavutettavalla aineistolla ja verkossa, kannattaa osallistua webinaariin, jossa esitellään verkko-opintojaksoa. Verkko-opintojakso on suunnattu pääosin korkeakoulutoimijoille, mutta sisältö on sovellettavissa toiselle asteellekin.

Lisätietoa asiasta löytyy osoitteesta https://projects.tuni.fi/tukea-urapolulle/uutiset/tuura-webinaarit/

Yhteyshenkilö: 
TUURA-hankkeen projektipäällikkö:
Maija Joensuu, Tampereen ammattikorkeakoulu
maija.joensuu@tuni.fi

Toimintakeskusten tutustumiskierros 11.9.2020 Tampereella 

Perjantaina 11.9.2020 klo 8.30-16.00 on mahdollisuus päästä tutustumaan Tampereella sijaitsevien toimintakeskusten (Pappilanpuisto, Tuomikallio, Autismisäätiön Vehnämyllynkadun päivätoiminta, Nuutisaran toimintakeskus ja Rongankoti Villa) tiloihin ja toimintaan! 
 
Tilaisuus on tarkoitettu TELMA-koulutuksen opettajille ja ohjaajille, yläkoulujen opinto-ohjaajille ja erityisopettajille sekä kaikille toimintakeskusten toiminnasta kiinnostuneille ammattilaisille.
Tilaisuudessa on rajoitettu osallistujamäärä. Seuraamme jatkuvasti epidemiatilannetta ja tarpeen mukaan tutustumiskierroksen ajankohtaa siirretään myöhemmäksi. Tämän hetkisen tiedon pohjalta tutustumiskierros on kuitenkin mahdollista järjestää turvavälit ja käsihygienia huomioiden. 
 
Lisätietoa löytyy KUTSUSTA/OHJELMASTA.
 
Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 4.9.2020 alla olevan linkin kautta: https://rebrand.ly/tutustumiset110920 

PAEKin Hankeverkoston seuraava kokous 8.9.2020

PAEKin koordinoima Hankeverkoston kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 8.9.2020 klo 13-15. Tapaamisessa esittäytyy PoVer-hanke ja Osaamo-hanke. Lisäksi kuullaan myös PAEKin Työllistymisen seuranta -kyselyn tuloksista. 

Kokouksen asialista löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tervetuloa mukaan Hankeverkostoon myös uudet hankkeet. Lisätietoa verkostosta ja tapaamisista löytyy TÄSTÄ

Koulutusseminaari: Uhkaavien tilanteiden ennaltaehkäiseminen ja kohtaaminen 17.8.2020 

Uhkaavien tilanteiden ennaltaehkäiseminen ja kohtaaminen -koulutusseminaari järjestetään maanantaina 17.8.2020 klo 13-15 Tredun Hervannan toimipisteessä (Hepolamminkatu 10, Tampere). Poikkeustilanteeseen liittyvien rajoitusten jatkuessa, koulutus voidaan tarvittaessa järjestää myös verkkokoulutuksena.

Koulutus on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyöverkostoille sekä kaikille seminaarin teemoista kiinnostuneille. Koulutusseminaari järjestetään Ohjauksen kehittäminen -strategiahankkeen (Tredu) ja Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) yhteistyönä.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit KUTSUSSA.

Koulutukseen voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. 

Lisätiedot:
Sanna Annala / PAEK
p. 050 3030 748
etunimi.sukunimi@tampere.fi

PAEKin ja Ohjauksen kehittäminen -strategiahankkeen verkkoluennot 

Ohjauksen kehittäminen -strategiahankkeen (Tredu) ja Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) yhteistyönä järjestetään toukokuussa 2020 kaksi verkkoluentoa:

20.5.2020 klo 13-15 Opiskelijoiden hyvinvoinnin ja tunnehallinnan tukeminen

28.5.2020 klo 13-15 Päihteiden käytön ennaltaehkäiseminen, tunnistaminen ja puuttuminen oppilaitoksissa

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkit KUTSUSSA.

Lisätiedot:
Sanna Annala / PAEK
p. 050 3030 748
etunimi.sukunimi@tampere.fi

PAEKin Hankeverkoston kokous 9.6.2020

Hankeverkoston seuraava kokous on tiistaina 9.6.2020 klo 13-15. Kokous järjestetään etäyhteyden välityksellä ja linkki kokoukseen toimitetaan ilmoittautuneille viikon 23 aikana. Ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 2.6.2020 alla olevan linkin kautta: 
https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/20985/lomakkeet.html

Kokouksessa kuullaan tuttuun tapaan hanke-esittelyitä ja lisäksi esitellään PAEKin kevään aikana tekemien kyselyiden koonnit. 

Kokouksen asialistaan pääsee tutustumaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Lämpimästi tervetuloa mukaan uudet ja vanhat hankkeet! Hankeverkoston toimintaan voi tutustua: https://ammattipolku.fi/hankeverkosto/

Lisätietoa:
Sanna Annala
etunimi.sukunimi@tampere.fi
p. 050 3030 748

 

Target -hankkeen loppuwebinaari 5.6.2020

Target –tavoitteellista kotoutumista ja osallisuutta -hankkeen loppuwebinaari järjestetään perjantaina 5.6.2020 klo. 12-15.

Tutustu ohjelmaan TÄSTÄ.

Tilaisuuteen ilmoittautuminen: https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/20574/lomakkeet.html
Ilmoittautuneille lähetetään linkki, jonka kautta pääsee linjoille.

Lisätietoa:
Anna Korhonen
Projektipäällikkö, Target –hanke
p. 044 430 94 23
etunimi.sukunimi@tampere.fi

 

Etäopetukseen hyviä käytänteitä

Yläkoulujen ja ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle suunnatussa kyselyssä kartoitettiin etäopetuksen hyviä käytäntöjä ja materiaaleja. Vinkkejä toivottiin erityisesti erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ja oppilaiden etäopetuksen ja -ohjauksen toteuttamiseen. Koonti on julkaistu 27.4.2020 (https://ammattipolku.fi/etaopetus/) ja mahdolliset päivitykset tehdään tällä sivustolla olevaan koontiin. 

Tutustu koontiin TÄSTÄ.

Kysely on avoinna toukokuun loppuun saakka ja löytyy osoitteesta:
http://bit.ly/etaopetus20.

Virtuaalisesti vierellä -hanke on käynnistynyt

Silta-Valmennusyhdistyksen ja Ammattiopisto Luovin Virtuaalisesti vierellä -hankeessa kehitetään verkostomaista ja yksilöllistä nuoren rinnalla kulkevaa toimintamallia. Lisäksi kehitetään ja pilotoidaan virtuaalisia oppimis- ja ohjausympäristöjä sekä kasvokkaista ryhmätoimintaa. 
 
Toiminta on tarkoitettu 
– koulutuksen, työelämän ja palveluiden ulkopuolella oleville alle 30-vuotiaille, 
– peruskoulun päättäneille, 
– nuorille, joiden peruskoulu, VALMA-opinnot tai toisen asteen tutkinto on keskeytynyt tai vaarassa keskeytyä.
Lisäksi kohderyhmän nuorilla on erilaisia erityisen tuen tarpeita opintoihin osallistumisessa ja elämäntilanteeseen liittyviä haasteita. 
 
Lisätietoa ja yhteystiedot esitteestä.

Mikä ihmeen autismikirjo? -tietoilta verkossa 22.4.2020

Mikä ihmeen autismikirjo? -tietoilta järjestetään verkossa 22.4.2020 klo 17.30-19.30. Ilta tarjoaa peruspaketin autismikirjosta. Tilaisuus sopii erinomaisesti niin autismikirjon ihmisten läheisille kuin ammattilaisille, jotka kohtaavat autismikirjon ihmisiä työssään.

Kouluttajana toimii järjestösuunnittelija Marjo Häyry Autismiliitosta.

Maksuton tilaisuus järjestetään yhteistyössä Turun seudun autismi- ja adhd- yhdistys Aisti ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen https://link.webropolsurveys.com/S/EA3AA69894C42E91?

Koronatietoa eri kielillä

THL:n sivuille on koottu eri kielillä koronavirukseen COVID-19 liittyvät ohjeet, jotka saapuvat suomeksi ja ruotsiksi jokaiseen kotiin Suomessa maalis–huhtikuussa. Ohjeet löytyvät myös äänitiedostoina, jotka on tuottanut Näkövammaisten liitto ry.

Siirry THL:n sivustolle tästä linkistä.

Järjestöjen tarjoamat koronavirus-palvelut

Sosten sivuille on koottu linkkejä sote-järjestöjen koronavirus-aiheisiin sisältöihin.
 
Sivustolle pääset tästä linkistä.
 

Webinaareja oppimisen apuvälineistä ja tuesta

Erilaisten oppijoiden liitto järjestää säännöllisesti kaikille avoimia ja maksuttomia webinaareja oppimisen apuvälineistä ja tuesta. Kouluttajina toimivat Oppimisen apuvälinekeskuksen asiantuntijat. 
 
Webinaarit ja niiden tallenteet löytyvät osoitteesta:

Psykologin kokoamaa tietoa koronaepidemian vaikutuksista 

Psykologi Nina Lyytinen on kerännyt sivustolleen linkkejä lisätietoon koronaviruksen mahdollisista psykososiaalisista vaikutuksista ja selviytymiskeinoista. Materiaalia löytyy sekä suomeksi että englanniksi. 
 

Huoltajien infoillan materiaalit

Kahdeksasluokkalaisten erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien infoilta järjestettiin 2.4.2020. Infoillassa kuultiin erityisen tuen järjestelyistä ja koulutustarjonnasta toisella asteella. 
 
Alla olevien linkkien kautta pääsee tutustumaan infoillan diaesityksiin:
Lukio

Kysely etäopetuksen ja -ohjauksen hyvistä käytännöistä

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) toimesta kootaan yhteen etäopetuksen ja -ohjauksen hyviä käytäntöjä, työkaluja ja menetelmiä sekä materiaaleja. Vinkkejä kaivattaisiin erityisesti erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden etäopetuksen ja -ohjauksen toteutukseen
 
Omat hyvät käytänteesi voit jakaa vastaamalla lyhyeen kyselyyn. Kyselyn koonti lisätään tälle sivustolle. Kaikkiin kyselyn kysymyksiin ei tarvitse välttämättä vastata. Vastatessa voi keskittyä vain niihin kysymyksiin, joihin vastaajalla on erityisesti annettavaa.
 
Sähköiseen kyselyyn pääsee vastaamaan alla olevan linkin kautta:
 
Vastaukset pyydetään mahdollisuuksien mukaan 9.4. mennessä, jotta hyvät käytänteet saadaan mahdollisimman nopeasti jakoon. Kysely on kuitenkin avoinna toukokuun loppuun saakka, joten sinne voi halutessaan käydä kirjaamassa hyviä ideoita myös myöhemmin.
 
Lisätietoa kyselystä:
Sanna Annala /PAEK
p. 050 3030 748
etunimi.sukunimi@tampere.fi

OKM:n tiedote 27.3.2020: Oppivelvollisuuden laajentamisen valmistelu jatkuu suunnitelman mukaisesti

Oppivelvollisuuden laajentamisen valmistelu jatkuu ja uudistuksen on määrä tulla voimaan vuoden 2021 alusta. Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ministerityöryhmä käsitteli keskiviikkona 25.3. oppivelvollisuuden laajentamiseen liittyviä pykäläluonnoksia. Hankkeen seurantaryhmä kokoontui torstaina 26.3.

Oppivelvollisuuden laajentamisen aikatauluihin ei ole tulossa muutoksia, vaan aikataulu etenee alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. 

Alkuperäinen lähde ja lisätietoa: 
https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/oppivelvollisuuden-laajentamisen-valmistelu-jatkuu-suunnitelman-mukaisesti

Selkeäkielistä ja saavutettavaa tietoa koronaviruksesta

Alla oleville verkkosivuille on koottu selkeäkielistä ja saavutettavaa tietoa koronaviruksesta. 

Ajankohtaista tietoa löytyy myös:

Ajankohtaisia asioita ammatillisiin oppilaitoksiin hakeutumisessa

Alle on koottu joitakin ajankohtaisia asioita oppilaitosten hakuihin liittyen:

AMMATILLISET ERITYISOPPILAITOKSET:

Haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen on käynnissä 11.3.–1.4.2020.

Aitoon koulutuskeskus:
Aitoon koulutuskeskuksessa järjestetään lähiohjauspäivä 27.3 klo 9 – 14 Aitoon koulutuskeskuksessa osoitteessa Insinöörinkatu 30, Tampere. Ko. ajankohtana on ainakin yksi opinto-ohjaaja ohjaamassa ja avustamassa perusopetuksen oppilaita vaativan erityisen tuen haussa.

Tämän lisäksi hakijat ja heidän huoltajansa voivat ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä suoraan puhelimella Aitoon koulutuskeskuksen opinto-ohjaajiin Sirpa Eskolaan (040 549 2221) tai Seppo Rinteeseen (0400 925 602), joiden kanssa he voivat sopia yksilöllisen tapaamiseen Hervantaan hakuun liittyen.

Ammattiopisto Luovi: Tutustumiset ja koulutuskokeilut peruttu. Haastatteluiden järjestämiseen otetaan kantaa huhtikuun alussa.

Kiipulan ammattiopisto: Tutustumiset ja koulutuskokeilut peruttu. Valintahaastatteluiden toteuttamisesta tullaan informoimaan lähiviikkoina.

YLEISET AMMATTIOPPILAITOKSET:

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu:
– Tutustumisia ei järjestetä tällä hetkellä. Tilanteesta informoidaan tarkemmin myöhemmin. Myös haastatteluiden tekemisestä tiedotetaan myöhemmin.
– Valma-koulutukseen hakeutuminen: Huhtikuun Ohjaus- ja hakupäiviin tulee muutoksia. Lisäohjeita saadaan mahdollisesti tämän viikon aikana ja tieto tulee Tredun nettisivuille. Jos huoltajat ovat yhteydessä, kannattaa ohjata puhelut TreduNaviin 040 170 5649 tai sähköpostitse tredu.haku@tampere.fi​. TreduNavissa on poikkeustilanteen aikana tuorein tieto.

SASKY koulutuskuntayhtymä: ​
– Saskyssa on pääsy- ja soveltuvuuskokeet, myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.
– Harkinnanvaraisten haastattelujen ja kielikokeen järjestämistä linjataan myöhemmin ja kaikista muutoksista tiedotetaan Saskyn sivuilla.
– Opinto-ohjaajat ovat normaalisti työssä.
– Tutustumisia ei järjestetä.
– Syksyllä alkaviin koulutuksiin on edelleen mahdollista hakea, jatkuva haku oppilaitoksen nettisivujen kautta toimii täysin normaalisti tälläkin hetkellä. Saskyssa on useita ammattialoja, joille opiskelijat hakeutuvat pääsääntöisesti jatkuvan haun kautta. Tietoa opintoihin hakeutumisesta löytyy osoitteesta sasky.fi, myös Saskyn opinto-ohjaajat antavat lisätietoa jatkuvasta hausta.

Valkeakosken ammattiopisto: VAAOlla perutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeet. Harkinnanvaraisia haastattelujen ja kielikokeen järjestämistä linjataan myöhemmin ja kaikista muutoksista tiedotetaan www.vaao.fi –> yhteishaku sivulla. Tutustumisia ei järjestetä VAAOssa kevään aikana.

Hyviä käytänteitä, työkaluja ja materiaalia etäopetuksen tueksi

Ammattipolku-sivustolle on koottu hyviä käytänteitä, työkaluja ja materiaalia etäopetuksen tueksi. Tutustu koontiin osoitteessa https://ammattipolku.fi/etaopetus.

Sivustoa päivitetään ja omat vinkkisi voit ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen sanna.annala@tampere.fi.

Kahdeksasluokkalaisten erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien infoillan live-tilaisuus peruttu

Kahdeksasluokkalaisten erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien infoilta on ilmoitettu järjestettäväksi torstaina 2.4.2020 klo 17.30-19.30 Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Hervannan toimipisteessä (Hepolamminkatu 10, Tampere). Valtioneuvoston suosituksen mukaisesti yleisötilaisuuksia ei järjestetä. Tilaisuus kuitenkin striimataan ja siihen on mahdollista osallistua etäyhteydellä torstaina 2.4.2020 klo 17.30-19.30. Etäyhteyslinkki lisätään tälle sivustolle heti, kun se on saatavilla. Kaikille jo ilmoittautuneille linkki lähetetään sähköpostitse. 

Infoillan OHJELMA

Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 25.3. alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/infoilta020420

LINKKI LÄHETYKSEEN:
https://www.youtube.com/channel/UCAkl3HjDSRHrMCjZXiRSE-Q​

Erkat etänä – verkkotyöpaja

Kiipulan ammattiopisto järjestää maalis-huhtikuun aikana maksuttomia Erkat etänä –verkkotyöpajoja. 

Työpajoihin sisältyy ryhmässä työskentelyä sekä kokemusten ja vinkkien jakamista. 

Esitteestä löytyy työpajojen aikataulut ja ohjelmat sekä ilmoittautumislinkki. Tutustu esitteeseen TÄSTÄ.

Perustaitotesti.fi – uusi versio saatavilla

TAIKOJA II:n kehittämä perustaitotesti on uudistunut. Testaa taitosi osoitteessa www.perustaitotesti.fi.

Testi toimii keskustelunavaajana ja mainiona esittely siihen, mitä perustaidoilla tarkoitetaan.

Haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen 11.3.–1.4.2020

Haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, er, TELMA, VALMA) on käynnissä 11.3.–1.4.2020.

Lisätietoa löytyy muun muassa Opintopolusta ja ammatillisten erityisoppilaitosten omilta verkkosivuilta. Pirkanmaan alueen vaativan erityisen tuen koulutustarjonta löytyy koottuna myös tältä sivustolta.

 

Verkkoseminaariin: Kansalaisen perustaidot ─ miten pidämme kaikki mukana?

Opintokeskus Siviksen ja Kansanvalistusseuran yhteinen Kansalaisen perustaidot -hanke järjestää keskiviikkona 25.3.2020 verkkoseminaarin Kansalaisen perustaidot – miten pidämme kaikki mukana?

Ilmoittaudu mukaan tässä linkissä viimeistään su 15.3.!

Mitä ovat kansalaisen perustaidot 2020-luvulla ja miksi ne ovat tärkeitä? Miten tehdä perustaito-opetuksesta oppijalle motivoivaa? Kaikkien-malli on Kansalaisen perustaidot -hankkeessa luotu uudenlainen ja voimaannuttava tapa oppia perustaitoja arjen haasteita ratkaisemalla. Malli sopii osaksi erilaisia koulutuksia työelämässä, oppilaitoksissa, vapaassa sivistystyössä ja järjestöissä.

Verkkoseminaari on maksuton ja avoin kaikille perustaidoista kiinnostuneille.

Kahdeksasluokkalaisten erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien infoilta

Kahdeksasluokkalaisten erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien infoilta järjestetään torstaina 2.4.2020 klo 17.30-19.30 Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Hervannan toimipisteessä (Hepolamminkatu 10, Tampere). Infoillassa on lukion, yleisen ammattioppilaitoksen ja ammatillisten erityisoppilaitosten puheenvuorot. Puheenvuoroissa kerrotaan muun muassa siitä, millaisia opintopolkuja ja mahdollisuuksia peruskoulun jälkeen on ja miten erityinen tuki toisella asteella järjestetään.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 25.3. alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/infoilta020420

Ilmoittautumiset voi tehdä kouluittain tai huoltajat voivat myös itse ilmoittautua.

Vertaisoppimisen päivä: Nuorten osallisuus vapaa-ajan toiminnassa 31.3.2020

Miten toteutuu erityistä tukea tarvitsevan nuoren osallisuus? Entä miltä näyttää nuorten suunnittelema ja toteuttama
vapaa-ajantoiminta? Mitä tarvitaan, että kaikki voivat osallistua ja vaikuttaa?

Vertaisoppimisen päivä järjestetään 31.3.2020 Tampereella. Tilaisuuden aikana kohtaat nuoria, kuulet kokemuksia, saat ideoita ja keinoja omaan arkeesi sekä pääset verkostoitumaan muiden toimijoiden kanssa. Tilaisuus toteutetaan TATU ry:n ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön yhteistyönä. 

Tutustu tarkempaan ohjelmaan TÄSTÄ.

PAEKin uutiskirje julkaistu

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) kevään uutiskirje on julkaistu. Uutiskirjeeseen on koottu tietoa muun muassa hakeutumiseen ja koulutustarjontaan liittyvistä asioista sekä hyödyllisiä materiaalilinkkejä.

Tutustu uutiskirjeeseen TÄSTÄ.

PAEK Hankeverkoston kokous 10.3.2020

PAEKin koordinoiman Hankeverkoston seuraava kokous järjestetään tiistaina 10.3.2020 klo 13-15 Tampereen palvelualan ammattiopistossa (Koulukatu 18, Tampere). Kokouksessa esitellään Ammattitaitoa yhdessä -hanke ja KIERTO -hanke. Lisäksi kokouksessa kuullaan ”palvelukortistosta”, johon on koottu tietoja nuoriin kohdistuvista palveluista Tampereella.

Ilmoittautumiset viimeistään 2.3. alla olevan linkin kautta:
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/20339/lomake.html

Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat verkoston jäsenet!

Lisätietoa:
Sanna Annala
etunimi.sukunimi@tampere.fi
050 3030 748

Ammattitaitoa yhdessä -hankkeen infotilaisuudet työpaikoille

Ammattitaitoa yhdessä -hankkeen toimesta järjestetään infotilaisuuksia työpaikoille. Tilaisuuksissa saa tietoa uudesta
ammatillisesta koulutuksesta ja sen toteutuksesta työpaikalla sekä vinkkejä erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan ohjaamiseen.
Tilaisuudet sopivat esimiehille, luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja työpaikkaohjaajille.

Infotilaisuudet ovat ilmaisia työpaikoille ja infon kestosta sovitaan tapauskohtaisesti. 

Tutustu infotilaisuuksien esitteen TÄSTÄ.

Ammattitaitoa yhdessä -hankkeessa julkaistaan kevään 2020 aikana myösTyöyhteisö ohjaa -materiaaleja, jotka tukevat työyhteisöä ammattiin opiskelevan ohjaamisessa ja oppilaitosyhteistyössä. Materiaalit julkaistaan sekä sähköisinä että painettuina. Painettuja materiaaleja on mahdollista tilata sivuston kautta maksutta. Lisätietoa materiaaleista: https://www.ammattitaitoayhdessa.fi/materiaalit/

Autismisäätiön avoimet luento- ja keskustelutilaisuudet Tampereella maaliskuussa

Autismisäätiö järjestää avoimet luento- ja keskustelutilaisuudet Tampereella teemalla Autismiymmärrys. Maksuttomat tilaisuudet järjestetään 5.3. ja 6.3. Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille teemasta kiinnostuneille. 

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tilaisuuden ESITTEESSÄ.

Kuvitettu materiaali jatko-opintokeskusteluiden tueksi

Kehitysvammaisten Tukiliitto ja Ideogrammi ovat tehneet yhdessä selkokielisen ja kuvitetun materiaalin jatko-opinnoista. Materiaalissa keskitytään VALMA- ja TELMA-koulutuksiin. Siinä kerrotaan, mitä koulutukset pitävät sisällään ja miten ne eroavat toisistaan. Materiaali on tarkoitettu keskustelun tueksi esimerkiksi vanhemman ja nuoren välille tai peruskoulussa opettajan ja oppilaan välille.

Materiaali on julkaistu Tukiliiton sivuilla. Materiaalin voi tulostaa vapaasti käyttöön TÄMÄN LINKIN kautta.

Materiaalista voi antaa palautetta Riikka Manniselle osoitteeseen
riikka.manninen@tukiliitto.fi.

 

Yleisten ammattioppilaitosten tutkintotavoitteisten pienryhmien yhteistyöfoorumi 14.2.2020

Perjantaina 14.2. klo 12-14.30 järjestetään Tampereen seudun ammattiopiston Hervannan toimipisteessä (Hepolamminkatu 10, Tampere) yleisten ammattioppilaitosten tutkintotavoitteisten pienryhmien yhteistyöfoorumi. Tapaamisen alussa kokoonnutaan (klo 12.00) L-rakennuksen kahvilassa ja käydään tutustumassa Hervannan pienryhmien tiloihin. Tämän jälkeen siirrytään L-rakennuksen luokkaan L2033

Tapaamisessa ammatillisen koulutuksen pienryhmien opettajat kertovat ryhmistä ja muun muassa siitä, millaista tukea niissä on tarjolla, miten paljon ryhmissä on opiskelijoita jne.  Tapaamisessa on paikalla Hepolamminkadun pienryhmien opettajien lisäksi myös muiden pienryhmien opettajia. 

Tapaaminen on tarkoitettu yleisten ammattioppilaitosten tutkintotavoitteisten pienryhmien opettajille, yläkoulujen erityisopettajille, erityisluokanopettajille ja opinto-ohjaajille. Myös muut tutkintotavoitteisen pienryhmämuotoisen koulutuksen tarjonnasta kiinnostuneet ammattilaiset ovat tervetulleita tapaamiseen.
 

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 6.2. alla olevan linkin kautta:
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/20136/lomake.html

Lisätietoa:
Sanna Annala / Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK)
050 3030 748
etunimi.sukunimi@tampere.fi

 

Pirkanmaan Osuuskauppa valittiin Vastuullinen työnantaja 2019 -kilpailun voittajaksi

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) järjestämän Vastuullinen työnantaja 2019 -kilpailun on voittanut Pirkanmaan Osuuskauppa.

Kilpailussa etsittiin yritystä, joka on toiminut luovasti, vastuullisesti ja ennakkoluulottomasti sekä toiminnallaan edistänyt tukea tarvitsevien työllistymistä. Tämän vuoden kilpailuun saatiin mukaan yhteensä 25 loistavaa ehdokasta. Yritykset pääsivät kilpailuun mukaan yrityksen ulkopuolisten tahojen ilmiantojen perusteella. Kilpailun voittajan valitsi Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen ohjausryhmä muun muassa ilmiantojen yhteydessä toimitettujen perusteluiden pohjalta. Voittaja julkistettiin 15.1.2020 Ravintola Finlaysonin palatsissa. 

Pirkanmaan Osuuskaupan valintaa tämän vuoden kilpailun voittajaksi perusteltiin muun muassa seuraavalla tavalla:
”Pirkanmaan Osuuskaupalla (POK) on ollut toimivia ja uraauurtavia kampanjoita erityistä tukea tarvitsevien työllistämiseksi. Kampanjat jatkuvat ja toiminta on muutoinkin pitkäjänteistä. POKilla on selkeä tahtotila edistää erityistä tukea tarvitsevien työllistymistä ja he toimivat monella tapaa edelläkävijöinä tällä saralla. Pirkanmaan Osuuskauppa on toiminut esimerkkinä muille yrityksille ja huomioinut tärkeän asian niin sisäisessä kuin ulkoisessakin yritysviestinnässä sekä rohkeasti räätälöinyt työnkuvia sopivammiksi myös osatyökykyisille. Pirkanmaan Osuuskauppa on alueen merkittävänä työllistäjänä lunastanut lupauksensa yhteiskuntavastuusta kannustamalla esimiehiä ja yksiköiden johtajia erityistä tukea tarvitsevien työllistämiseen. Esimiestasolta tieto ja ymmärrys on välittynyt niin henkilökunnalle kuin asiakkaillekin.”

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus kiittää ja onnittelee kilpailun voittajaa sekä kaikkia tasa-arvoisen työelämän toteutumista edistäviä kilpailun ehdokkaita!

Kaikki ehdokkaat:
Akaan työvälinepalvelu Oy
Alphas Finland Oy
Attendo Toivionrinne
Campusravita
Fazer Amica
HLY Kivityö (HLY Consulting Oy)
Hotelli Ville
Kampaamo Blaki
Kangasalan Uusi Osakeyhtiö Kuusi oy
Kartanon puhtauspalvelut oy
K-Market Tahmela
Neste K Teiskontie
Nurmikoti
Omakas oy
Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry
Pirkanmaan Osuuskauppa
Pirkanmaan Plushuolto Ylöjärvi
Restel, Hakametsän jäähalli
Sappeen Ratsutila Oy
Sodexo/Hermia 6
Tampereen Sarka Oy
Tampereen teollisuusosa Oy
Toimintaterapia Tammisto
Tampereen kaupunki, Tampereen Infra Liikelaitos, Kunnossapitopalvelut

Lisätietoa Vastuullinen työnantaja -kilpailusta löytyy osoitteesta: https://ammattipolku.fi/tyonantajakilpailu

 

Erityistä tukea tarvitseville maahanmuuttajataustaisille suunnattu VALMA-ryhmä alkaa maaliskuussa

Maaliskuussa Kiipulan ammattiopistossa (yliopistonkatu, Tampere) aloittaa erityistä tukea tarvitseville maahanmuuttajataustaisille uusi ryhmä, jossa voi opiskella joko VALMA- tai TELMA-koulutuksen tavoittein.

Katso lisätietoa koulutuksen ESITTEESTÄ.

Alla myös suorat linkit opintopolun hakuihin:

VALMA
https://opintopolku.fi/hakemus/hakukohde/1.2.246.562.20.23522793639?lang=fi

TELMA
https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.859530051310

Lisätietoa koulutuksesta:
koulutuspäällikkö Sanna Säkkinen,
050 520 0485
etunimi.sukunimi@kiipula.fi

vastuuopettaja Mirja Peltonen
050 594 3213
etunimi.sukunimi@kiipula.fi

TELMA-verkoston tapaaminen 4.2.2020

Tervetuloa TELMA-verkoston tapaamiseen tiistaina 4.2.2020 klo 13-15 Aitoon koulutuskeskuksen Hervannan toimipisteeseen (Insinöörinkatu 17, Tampere).

Tapaaminen on tarkoitettu tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden parissa työskenteleville TELMA-opettajille ja ohjaajille sekä perusopetuksen toimijoille, jotka vastaavat TELMA-koulutukseen hakeutuvien ohjauksesta. Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita myös vammaispalveluiden ja päivä- ja työtoiminnan henkilöstö ja myös muut TELMA-koulutuksesta kiinnostuneet ammattilaiset.

Ilmoittautumiset verkoston tapaamiseen viimeistään tiistaina 28.1. alla olevan linkin kautta:
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/20067/lomake.html

Lisätietoa:
Sanna Annala / Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK)
etunimi.sukunimi@tampere.fi
p. 050 3030 748

VALMA-verkoston tapaaminen 27.1.2020

Tervetuloa VALMA-verkoston tapaamiseen maanantaina 27.1.2020 klo 13-15 Tampereella. Tarkempi paikka ilmoitetaan hieman myöhemmin.

Tapaaminen on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden parissa työskenteleville VALMA-opettajille ja ohjaajille sekä perusopetuksen toimijoille, jotka vastaavat VALMA-koulutukseen hakeutuvien ohjauksesta. Tapaamiseen ovat lämpimästi tervetulleita myös muut VALMA-pienryhmien toiminnasta kiinnostuneet ammattilaiset.

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään perjantaina 17.1.2020 alla olevan linkin kautta:
https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/20054/lomake.html

Lisätietoa:
Sanna Annala / Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK)
etunimi.sukunimi@tampere.fi
p. 050 3030 748

Digitukea areenalla -hankkeen maksuttomat koulutukset

Kaipaatko lisää työkaluja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden ohjaukseen?

Digitukea areenalla –hanke tarjoaa vuoden 2020 aikana monta erilaista kahden opintopisteen koulutuskokonaisuutta. Tarjolla on verkko-opintoja ja lähiopetusta sekä mielenkiintoisia verkkoluentoja.

Hanketta rahoittaa Opetushallitus ja koulutukset ovat osallistujille maksuttomia.

Tutustu koulutuksiin ja webinaareihin alla olevien esitteiden tai hankkeen nettisivujen www.bit.ly/digitukea kautta. Nettisivuilta löytyvät myös ilmoittautumislinkit.

Digitukea areenalla, yleisesite
Verkkoluentojen esite

Lisätietoa:
Kirsi Ek
kirsi.ek@kiipula.fi
p. 050 420 4209.

Seminaari: Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden erityisen tuen tarpeen tunnistaminen – opiskelijan kohtaaminen ja ohjaaminen 7.2.2019

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden erityisen tuen tarpeen tunnistaminen – opiskelijan kohtaaminen ja ohjaaminen –koulutusseminaari järjestetään perjantaina 7.2.2019 klo 8.45-15 Koulutuskeskus Valossa Ylöjärvellä (Pallotie 5, Ylöjärvi). 

Seminaarissa teemoina ovat muun muassa maahanmuuttajaopiskelijoiden tuen tarpeiden tunnistaminen ja opiskelijoiden tukeminen opinnoissa.

Tarkempaan ohjelmaan voi tutustua TÄSTÄ.

Tilaisuus on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyöverkostoille sekä kaikille tilaisuuden teemoista kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset viimeistään torstaina 30.1.2020 alla olevan linkin kautta
http://bit.ly/07022020

Seminaari: Yhteistyöllä kohti sujuvia työllistymispolkuja 24.1.2020

Yhteistyöllä kohti sujuvia työllistymispolkuja -seminaari järjestetään perjantaina 24.1.2020 klo 12-15.30. Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) koordinoimassa seminaarissa teemoina ovat muun muassa työllistymisen edistäminen, verkostoyhteistyö ja palvelut nivelvaiheessa ja opintojen aikana sekä ajankohtaiset asiat. Tilaisuudessa kuullaan myös Vastuullinen työnantaja 2020 -kilpailun voittajan kokemuksia erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan TÄSTÄ.

Ilmoittautumiset viimeistään 17.1.2020 alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/tyollistymisentuki240120

Ammatillisten erityisoppilaitosten yhteinen tutustumispäivä 30.10.2020

Ammatillisten erityisoppilaitosten yhteinen tutustumispäivä järjestetään tammikuussa jo kolmatta kertaa. Tilaisuus on torstaina 30.1.2020 klo 8-15 ja sen aikana pääsee tutustumaan Aitoon koulutuskeskuksen, Ammattiopisto Luovin ja Kiipulan ammattiopiston tiloihin, ryhmiin ja toimintaan. Tutustumiskierros aloitetaan Luovin uusissa tiloissa Klingendahlissa ja tilaisuus päättyy Kiipulan Hermiankadun toimipisteeseen. Päivän aikana käydään tutustumassa kaikissa ammatillisten erityisoppilaitosten Tampereen toimipaikoissa.

Tutustu päivän ohjelmaan TÄSTÄ.

Ilmoittautumise​t tutustumispäivään viimeistään keskiviikkona 22.1.2020 alla olevan linkin kautta:
 

Tilaisuus on tarkoitettu Pirkanmaan alueen opinto-ohjaajille, erityisopettajille ja erityisluokanopettajille, vammaispalveluiden, työ- ja päivätoiminnan ja työllisyyspalveluiden edustajille sekä kaikille ammatillisten erityisoppilaitosten tarjonnasta kiinnostuneille ammattilaisille.

Myös tänä vuonna ilmoittautumisia voidaan vastaanottaa rajoitettu määrä, joten kannattaa ilmoittautua mahdollisimman pian, mikäli haluaa varmistaa paikkansa.

Kaksi vapaata VALMA-opiskelupaikkaa 

Aitoon koulutuskeskuksen Hervannan toimipisteen VALMA-ryhmään avautuu tänään 17.12.2019 Opintopolussa kaksi opiskelupaikkaa. Kyseessä on ns. VALMA4-ryhmä. VALMA-ryhmät tilat ovat osoitteessa Insinöörinkatu 30, Tampere.

Lisätietoa:
Eija Kantala
etunimi.sukunimi@aikk.fi
p. 044 7745 026

Ravintola- ja cateringalan ammattipäivä erityistä tukea tarvitseville yhdeksäsluokkalaisille 28.1.2020

Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Santalahdentien toimipisteessä (Santalahdentie 10, Tampere)​ järjestetään ravintola- ja cateringalan ammattipäivä erityistä tukea tarvitseville yläkoulun yhdeksäsluokkalaisille. Ammattipäivä järjestetään tiistaina 28.1.2020 klo 9.00-13.00. Mukaan mahtuu maximissaan 20 oppilasta.

Ilmoittautumiset sekä lisätiedot:
Sirpa Vuolle
etunimi.sukunimi@tampere.fi
p. 050 364 5639

Koulutusseminaari: Osallisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen varhaisessa vaiheessa – Miten tuen opiskelijan motivaatiota ja hyvinvointia opintopolulla? 

Ohjauksen kehittäminen- hanke (Tredu, Tampereen kaupunki) ja Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK) järjestävät yhteistyössä koulutusseminaarin Osallisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen varhaisessa vaiheessa – Miten tuen opiskelijan motivaatiota ja hyvinvointia opinpolulla?. Seminaari järjestetään perjantaina 13.12.2019 klo 9.00-15.30 Tampereen ammattikorkeakoulun juhlasalissa D1-04 (Kuntokatu 3, Tampere).

Tilaisuus on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyökumppaneille sekä kaikille tilaisuuden teemoista kiinnostuneille. 

Tilaisuuden ilmoittautumisaika on päättynyt 29.11. Seminaari striimataan ja siihen on mahdollista osallistua verkon välityksellä. Striimausta pääsee seuraamaan youtubessa Tredu stream -kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCAkl3HjDSRHrMCjZXiRSE-Q

Pienryhmämuotoinen koulutus Pirkanmaalla

Ammatillisen koulutuksen pienryhmien (VALMA-, TELMA- ja tutkintotavoitteinen koulutus) aloituspaikat Pirkanmaalla on koottu yhteen ja koonnit löytyvät ammattipolku-sivustolta. Aloituspaikkamääriin saattaa vielä tulla jonkin verran muutoksia ja tietoja päivitetään tarvittaessa ammattipolku-sivustolla oleviin koonteihin.

Alla suorat linkit koulutustarjontakoonteihin:

Pienryhmämuotoinen VALMA-koulutus ja TELMA-koulutus
Tutkintotavoitteinen pienryhmämuotoinen koulutus

Huoltajien infoillan materiaalit

Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden huoltajien infoilta järjestettiin torstaina 28.11. Infoillassa kuultiin muun muassa yhteishausta, opiskelusta yleisissä oppilaitoksissa sekä erityisopetuksen yhteisestä hausta ja opiskelusta ammatillisissa erityisoppilaitoksissa. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin vammaispalveluiden kautta saatavista palveluista.

Huoltajien infoillan materiaalit/diaesitykset löytyvät alta:

Materiaalia lisätään sivustolle myöhemmin.

Avoimet ovet Ammattiopisto Luovissa

Ammattiopisto Luovin Tampereen toimipaikassa (Yliopistonkatu 56, Tampere) järjestetään avoimet ovet keskiviikkona 4.12. klo 9-17

Tutustu kutsuun TÄSTÄ.

Lisätietoa ja ryhmien ilmoittautumiset:
Opintosihteeri Maija Auramo
puh. 040 319 3162
maija.auramo@luovi.fi

Rekry-tapahtuma sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille 10.12.2019

Attendo ja Kiipulan ammattiopisto järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille rekry- tapahtuman 10.12.2o19 klo 9.30 alkaen. Tapahtuma järjestetään Kiipulan ammattiopiston tiloissa (Sammonkatu 45, Tampere).

Lisätietoa ja yhteystiedot löytyvät ESITTEESTÄ.

Työnantajien glögitilaisuus/aamiainen 3.12.2019

Haluatko toimia vastuullisesti ja ennakkoluulottomasti? Tarvitsetko työlle tekijän? Tervetuloa työnantajien glögitilaisuuteen/aamiaiselle 3.12.2019 klo 7.45-10.00 Ravintola Manseriin (yliopistonkatu 56, Tampere). Tilaisuudessa kuulet muun muassa työantajien onnistumistarinoita erityistä tukea tarvitsevien työllistämisestä sekä saat tietoa työllistämiseen saataville olevista tuista. 

Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja verkostoitumaan!

Tutustu kutsuun/ohjelmaan TÄSTÄ.

Ilmoittautumiset viimeistään 24.11.2019 TÄMÄN LINKIN kautta. 

Vuoden 2019 Vastuullinen työnantaja -kilpailun ehdokkaat

Vastuullinen työnantaja (Pirkanmaa) -kilpailun ilmiantolomake sulkeutui lokakuun viimeinen päivä. Kilpailuun etsittiin työnantajia, jotka ovat toimineet luovasti, vastuullisesti ja ennakkoluulottomasti sekä toiminnallaan edistäneet erityistä tukea tarvitsevien työllistymistä.

Ilmiantoja saatiin huikea määrä, yhteensä 25 eri työnantajaa ilmoitettiin mukaan ehdokkaaksi. Ehdokkaisiin on oltu yhteydessä marraskuun alussa.

Kiitos kaikille ilmiantoja tehneille tahoille ja tietysti loistaville ehdokkaille! Voittajan valitsee Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) ohjausryhmä. Kilpailun voittaja julkistetaan 15.1.2020 samanaikaisesti Pirkanmaan Vuoden työnantaja 2019 -kilpailun voittajan kanssa.

Järjestämme myös 3.12. työnantajille suunnatun tilaisuuden, jossa kuullaan muun muassa kilpailun ehdokkaiden puheenvuoroja sekä tietoa erityistä tukea tarvitsevien ohjaamisesta työpaikoilla. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan millaista tukea TE-palveluiden ja työllisyyspalveluiden kautta on mahdollista saada erityistä tukea tarvitsevien työllistämiseen.
Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki tilaisuuden teemoista kiinnostuneet työantajat. Ohjelmaan voi tutustua TÄSTÄ LINKISTÄ.

Alla kilpailun ehdokkaat (joilta on saatu lupa ehdokkuuden julkaisemiseen):
Akaan työvälinepalvelu Oy
Alphas Finland Oy
Attendo Toivionrinne
Campusravita
Fazer Amica
HLY Kivityö (HLY Consulting Oy)
Hotelli Ville
Kampaamo Blaki
Kangasalan Uusi Osakeyhtiö Kuusi oy
Kartanon puhtauspalvelut oy
K-Market Tahmela
Neste K Teiskontie
Nurmikoti
Omakas oy
Pirkanmaan kierrätys- ja työtoiminta ry
Pirkanmaan Osuuskauppa
Pirkanmaan Plushuolto Ylöjärvi
Restel, Hakametsän jäähalli
Sappeen Ratsutila Oy
Sodexo/Hermia 6
Tampereen Sarka Oy
Tampereen teollisuusosa Oy
Toimintaterapia Tammisto
Tampereen kaupunki, Tampereen Infra Liikelaitos, Kunnossapitopalvelut

Lisätietoa Vastuullinen työantaja -kilpailusta löytyy osoitteesta: https://ammattipolku.fi/tyonantajakilpailu

Koulutusta teemasta osaava arviointi

Kiipulan ammatillinen erityisoppilaitos tarjoaa maksuttoman kaksipäiväisen koulutuksen aiheesta:
OSAAVAA ARVIOINTIA

Koulutuksessa perehdytään osaamisen tunnistamisen ja tunnustamiseen, näyttöjen järjestämiseen ja osaamisen arviointiin sekä mukauttamisen ja poikkeamisen kysymyksiin.

Paikka ja ajat: Kiipulan toimipiste Tampereella osoitteessa Sammonkatu 45 (Tredu) keskiviikkona 4.12.2019 klo 9-15 ja torstaina 12.12.2019 klo 9-13.

Tutustu koulutuksen esitteeseen TÄSTÄ ja  ilmoittaudu koulutukseen 2.12.2019 mennessä alla olevan linkin kautta: https://www.webropolsurveys.com/S/2D976440E3DE2AC1.par

Koulutusseminaari: Uhkaavien tilanteiden kohtaaminen

Uhkaavien tilanteiden kohtaaminen -koulutusseminaari järjestetään torstaina 5.12.2019 klo 12.30-14.30 Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Sammonkadun toimipisteen auditoriossa (Sammonkatu 45, Tampere).

Tilaisuuden OHJELMA

Imoittautumiset seminaariin viimeistään 27.11.2019 TÄSTÄ.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Ohjauksen kehittäminen -hankkeen (Tampereen seudun ammattiopisto) ja Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) kanssa ja se on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyöverkostoille sekä kaikille seminaarin teemoista kiinnostuneille.

Lisätietoja:
Sanna Annala / PAEK
p. 050 3030 748
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Ammattiopisto Luovissa kaksi vapaata opiskelupaikkaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla 

Ammattiopisto Luovin puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnossa, kiinteistönhoitajan osaamisalan koulutuksessa on kaksi vapaata opiskelupaikkaa Tampereella.

Hakemuksen voi täyttää osoitteessa https://wilma.luovi.fi/browsecourses

Lsätiedot:
opintoneuvoja Pia Tervonen
puh. 040 3193393
pia.tervonen@luovi.fi

Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden jatko-opintopäivä ja huoltajien infoillat 28.11.2019

Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden jatko-opintopäivä ja huoltajien infoillat järjestetään torstaina 28.11.2019 Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Hepolamminkadun toimipisteessä (Hepolamminkatu 10, Tampere). Pirkanmaan alueen yläkoulujen päättöluokkalaisille tarkoitettu jatko-opintopäivä järjestetään klo 12.15-14.30 ja kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisten oppilaiden huoltajille suunnatut infoillat klo 17.00 alkaen.

Viime vuoden tapaan myös tänä vuonna järjestetään samanaikaisesti kaksi erisisältöistä tilaisuutta huoltajille. Toisessa infoillassa kerrotaan yhteishausta, opiskelusta yleisissä oppilaitoksissa sekä erityisopetuksen yhteisestä hausta ja opiskelusta ammatillisissa erityisoppilaitoksissa. Toisessa infoillassa taas esitellään ammatillisten erityisoppilaitosten VALMA- tai TELMA-koulutusta sekä kuullaan vammaispalveluiden puheenvuoro. Infoiltoihin ovat halutessaan tervetulleita myös koulujen henkilökuntaan kuuluvat.

Jatko-opintopäivän sekä infoiltojen kutsut on lähetetty Pirkanmaan alueen yläkouluille 31.10. Kouluja on pyydetty lähettämään kutsut huoltajille.

Lisätiedot ja yhteydenotot jatko-opintopäivään ja huoltajien infoiltaan liittyen:
Sanna Annala / Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK)
p. 050 3030 748
etunimi.sukunimi@tampere.fi

Oletko jo ilmoittanut oman ehdokkaasi Vastuullinen työnantaja -kilpailuun? Vielä ehtii!

Tunnetko pirkanmaalaisen työnantajan, joka on toiminut luovasti, vastuullisesti ja ennakkoluulottomasti sekä toiminnallaan edistänyt erityistä tukea tarvitsevien työllistymistä? Ilmoita hänet mukaan Vastuullinen työantaja -kilpailuun.
 
Kilpailuaika päättyy 31.10.2019. Voittaja julkistetaan 15.1.2020 järjestettävässä tilaisuudessa.
 
Lisätietoa kilpailusta sekä ohjeet kilpailuun osallistumisesta löytyvät osoitteesta https://ammattipolku.fi/tyonantajakilpailu/ sekä ESITTEESTÄ.
 
 

Koulutusseminaari: Peliriippuvuudet ja netinkäytön ongelmat – mitä niillä tarkoitetaan ja miten puuttua haittavaikutuksiin oppilaitoksissa?

 

Peliriippuvuudet ja netinkäytön ongelmat – mitä niillä tarkoitetaan ja miten puuttua haittavaikutuksiin oppilaitoksissa? -koulutusseminaari järjestetään perjantaina 22.11.2019 klo 14-16 Sammon keskuslukion auditoriossa (Uimalankatu 5, Tampere). 

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan/kutsuun TÄSTÄ

Seminaari on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyöverkostoille sekä kaikille seminaarin teemoista kiinnostuneille.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään maanantaina 14.11. alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/seminaari221119

Erityisen tuen toimijoiden yhteistapaaminen 15.11.2019

Erityisen tuen toimijoiden yhteistapaaminen järjestetään perjantaina 15.11. klo 12-15.30 Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Hepolamminkadun toimipisteen auditoriossa (Hepolamminkatu 10, Tampere). Tilaisuus on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten ja yläkoulujen henkilöstölle, yhteistyökumppaneille ja kaikille tilaisuuden teemoista kiinnostuneille.

Tilaisuuden ohjelma/kutsu löytyy TÄSTÄ

Ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 6.11.2019 alla olevan linkin kautta:

Koulutusseminaari: Osallisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen varhaisessa vaiheessa – Miten tuen opiskelijan motivaatiota ja hyvinvointia opinpolulla?

Ohjauksen kehittäminen- hanke (Tredu, Tampereen kaupunki) ja Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK) järjestävät yhteistyössä koulutusseminaarin Osallisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen varhaisessa vaiheessa – Miten tuen opiskelijan motivaatiota ja hyvinvointia opinpolulla?. Seminaari järjestetään perjantaina 13.12.2019 klo 9.00-15.30 Tampereen ammattikorkeakoulun juhlasalissa D1-04 (Kuntokatu 3, Tampere).

Tilaisuus on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyökumppaneille sekä kaikille tilaisuuden teemoista kiinnostuneille. 

Tilaisuuden OHJELMA

Ilmoittautumiset 29.11. mennessä alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/osallisuusjaelamanhallinta

Oppilaitosten, TE-palveluiden, työllisyyspalveluiden ja Kelan yhteinen infokirje

PAEKin kokoama oppilaitosten, TE-palveluiden, työllisyyspalveluiden ja Kelan yhteinen infokirje on julkaistu. Kirjeeseen on koottu ajankohtaisia asioita painottuen erityisen tuen teemoihin ja asiakkaisiin/opiskelijoihin.

Tutustu kirjeeseen TÄSTÄ.

Muuttovalmennuksen vertaisoppimisen päivä 6.11.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö (KVPS) järjestää Muuttovalmennuksen vertaisoppimisen päivän keskiviikkona 6.11. Päivän aikana kuullaan kokemuksia ja tarinoita sekä saadaan työvälineitä muutoksen tukeen. Päivä on tarkoitettu kaikille muuttoon valmistautumisen tukemisesta kiinnostuneille.

KUTSU

Ilmoittautumiset 18.10 mennessä:
https://bit.ly/2x0x55P

Lisätietoja:
Katja Marjamäki, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
etunimi.sukunimi@kvps.fi
p. 0207 713 553

 Koulutusseminaari: Huolesta puheeksi, puheesta varhaiseksi tueksi – päihteiden käyttöön puuttuminen ja ennaltaehkäisy oppilaitoksissa

Koulutusseminaari: Huolesta puheeksi, puheesta varhaiseksi tueksi – päihteiden käyttöön puuttuminen ja ennaltaehkäisy oppilaitoksissa järjestetään 5.11.2019 klo 14-16 Tampereen seudun ammattiopiston (Tredu) Hepolamminkadun toimipisteen auditoriossa (Hepolamminkatu 10, Tampere).

Tutustu seminaarin OHJELMAAN.

Ilmoittautumiset viimeistään 28.10. TÄMÄN LINKIN kautta.

Tilaisuus on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten henkilöstölle, yhteistyöverkostoille sekä kaikille tilaisuuden teemoista kiinnostuneille. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK) ja Ohjauksen kehittäminen -hanke (Tredu, Tampereen kaupunki).

Lisätiedot:
Sanna Annala / PAEK
etunimi.sukunimi@tampere.fi
p. 050 3030 748

Ammattiopisto Luovin VALMA-koulutuksessa vapaita opiskelupaikkoja

Ammattiopisto Luovin Yliopistonkadun toimipisteen VALMA-koulutuksen ryhmässä on tällä hetkellä vapaita opiskelupaikkoja.

Lisätietoja:
Marjo Reunanen, opintoneuvoja
etunimi.sukunimi@luovi.fi
p. 040 319 3731

Pirkanmaan Vastuullinen työantaja 2019 -kilpailu on avoinna

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) Vastuullinen työnantaja 2019 -kilpailu on avautunut. Kilpailu on avoinna 1.-31.10.2019. Ehdokkaiksi etsitään työnantajia, jotka ovat toimineet luovasti, vastuullisesti ja ennakkoluulottomasti ja toiminnallaan edistäneet erityistä tukea tarvitsevien työllistymistä. Kuka tahansa voi ilmiantaa työantajan alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/vastuullinentyonantaja2019

Lisätietoja ESITTEESTÄ tai TÄMÄN LINKIN kautta.

Kilpailun tarkoituksena on nostaa esille pirkanmaalaisia vastuullisia työnantajia, joten kilpailuun toivotaan runsasta vastaanottoa.

6Aika: DuuniPolku -hankeverkoston päätösseminaari 19.11.2019 

6Aika:DuuniPolku -hankeverkoston päätöstilaisuus järjestetään tiistaina 19.11. Tampereen kylpylässä. Pääpuhujana toimii keksijä, futuristi, säveltäjä ja startup-yrittäjä Perttu Pölönen.

Tilaisuudessa esitellään hankkeiden parhaat käytännöt sekä kuullaan tulevaisuuden työstä ja työmahdollisuuksista, Särkänniemen onnistuneesta rekrytointiyhteistyöstä sekä nuorten työelämäsiirtymiin liittyvistä tutkimustuloksista.

Tilaisuuden ohjelma

Ilmoittautumiset viimeistään 5.11. (ilmoittautumislinkki).

Lisätietoa:
Anne Kumpula
anne.kumpula@tampere.fi
p. 040 1602 398

Aitoon koulutuskeskuksen opoaamiaisen ajankohta vaihtuu

Aitoon koulutuskeskus (AIKK) järjestää opinto-ohjaajille suunnatun aamiaistapaamisen 8.11. klo 9 – 11 (UUSI AJANKOHTA!) ravintola Winebidgessä osoitteessa Hallituskatu 14, 33200 Tampere.

Tilaisuudessa on tarjolla espanjalainen aamiainen sekä ammatillinen ”tietoisku”.

Mukaan aamiaiselle mahtuu noin 20 opinto-ohjaajaa.

Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään 10.10.2019:
Mikko Kihlström (Opinto-ohjaaja / AIKK)
mikko.kihlstrom@aikk.fi

 

Kiipulan ammattiopiston Tampereen ja Nokian toimipaikkojen avoimet ovet

Kiipulan ammattiopistolla on Pirkanmaalla kolme toimipaikkaa, Tampereella Sammonkadulla ja Hermiankadulla sekä Nokialla Pitkäniemen alueella. Toimipaikkojen avoimet ovet järjestetään loka-marraskuussa (tarkemmat ajankohdat kutsuissa). Tilaisuuksiin pyydetään ilmoittautumaan etukäteen kutsuissa olevien ilmoittautumislinkkien kautta. Myös yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät kutsuista.
 
Kutsut löytyvät alla olevien linkkien kautta:

Kiipulan ammattiopiston Tampereen neljä Telma –koulutuksen ryhmää toimivat nykyään samassa osoitteessa Hermiankadulla. Yksi Telma-ryhmä toimii Nokian toimipisteessä. Sammonkadun toimipisteessä järjestetään ammatillista perustutkintokoulutusta ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA-koulutusta.

PAEKin syyskirje on julkaistu

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskuksen (PAEK) syyskirjeeseen on koottu PAEKin ajankohtaisia asioita ja muun muassa PAEKin tilaisuuksien ajankohtia. Tälle sivustolle lisätään tilaisuuksista tarkempaa tietoa ja myös tilaisuuksien ohjelmat/kutsut julkaistaan ammattipolku-sivustolla. 

Kirjeeseen voi tutustua alla olevan linkin kautta:

Syyskirje 2019.

 
Koonti PAEKin selvityksistä saatavilla
 

PAEK toteuttaa vuosittain kyselyitä, joiden kautta saadaan tietoa muun muassa erityistä tukea tarvitseville suunnatun koulutustarjonnan suunnittelun ja koulutustarpeiden ennakoinnin tueksi. PAEKin selvitysten ja verkostotyöskentelyn pohjalta tehty koonti löytyy ammattipolku.fi-sivuston materiaaliosiosta: https://ammattipolku.fi/kyselyjen-koonnit/

Suora linkki koontiin

Tutustumiskäyntien koonti julkaistu 
 
Ammatillisten erityisoppilaitosten ja yleisten ammattioppilaitosten pienryhmien tutustumiskäynneistä on tehty koonti, joka löytyy ammattipolkusivustolta. Koonnista löytyy muun muassa tutustumisjaksojen ajankohtia, yhteyshenkilöiden yhteystiedot jne. Tutustu koontiin alla olevan linkin kautta:
 
Koonti löytyy molemmilta alla olevilta sivuilta:
 
 
 
Koontiin voi tulla vielä muokkauksia ja koontia päivitetään tarpeen mukaan. 
 
 
 

Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki
(HET2) – Reformissa eteenpäin! –hankkeen koulutus

Ammatillisten erityisoppilaitosten Henkilökohtaistaminen ja erityinen tuki
(HET2) – Reformissa eteenpäin! –hanke on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen
henkilöstökoulutusta. Hankkeessa yhtenä toteuttajana toimiva Kiipulan ammattiopisto tarjoaa maksuttoman kaksipäiväisen koulutuskokonaisuuden, jonka aiheena on Erityisen hyvä opettajuus.

Koulutus järjestetään samanaikaisesti Hämeenlinnassa, osoitteessa Raatihuoneenkatu 8 ja Tampereella, osoitteessa Sammonkatu 45.


Koulutuspäivät ovat keskiviikko 2.10.19 klo 9-15 ja perjantai 11.10.19 klo 9-15.

Ilmoittautumiset 27.9. 2019 mennessä alla olevista linkeistä:

Hämeenlinna: https://www.webropolsurveys.com/S/CAAACBDBC18104F4.par

Tampere: https://www.webropolsurveys.com/S/AF3A9D4C613D59A4.par

Tietoa koulutuksen sisällöstä löytyy esitteestä: HET2 esite, Erityisen hyvä opettajuus_ (3).

KVTL järjestää nuorten huoltajille suunnattua verkossa tapahtuvaa toimintaa

Kehitysvammaisten Tukiliitto (KVTL) järjestää verkossa tapahtuvaa toimintaa ja kursseja nuorten huoltajille.

Alla tietoa syksyn toiminnasta:

Tietoa, taitoa ja tukea nuorten vanhemmille verkossa
Toiminta on tarkoitettu vanhemmille, joiden nuorella on kehitysvamma tai samankaltaista tuen tarvetta. Tavalliset netinkäyttötaidot riittävät osallistumiseen. Toiminta on osallistujalle maksutonta. Järjestäjänä Kehitysvammaisten Tukiliiton verkkoauttamisen Tuleva-hanke, osittain yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön elämänmuutostoiminnan kanssa.

Tukea tulevaan -vertaisryhmä verkossa 11.9. alkaen
Tule mukaan keskustelemaan nuoren itsenäistymiseen liittyvistä asioista ja jakamaan kokemuksiasi ja vinkkejä toisten vanhempien kanssa. Ryhmää vetää vapaaehtoinen, nuoren äiti ja joka toisella kerralla on mukana Tukiliiton työntekijä. Ryhmään mahtuu 10 vanhempaa. Voit tulla mukaan, vaikka et ehtisikään joka kerralle. Vertaisryhmä tapaa joka toinen keskiviikko klo 18 – 19.30 Tukinetin chatissa 11.9. alkaen. Chat tarkoittaa netissä kirjoittamalla käytävää keskustelua. Lue lisää ryhmän aikataulusta ja hakuohjeista: https://www.tukiliitto.fi/toiminta/verkkoauttaminen/tuleva/verkkovertaistuki/

Taitoa tulevaan -ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus 21.10. – 29.11. Haku on käynnissä nyt!
Aiheuttaako nuoren itsenäistyminen paljon kysymyksiä ja tunteita? Verkkovalmennuksen tavoitteena on vahvistaa vanhempien voimavaroja ja vanhemmuuden taitoja olla nuoren tukena itsenäistymisvaiheessa. Lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja uusien vanhemmuuden taitojen oppiminen sekä kokemusten jakaminen toisten vanhempien kanssa. Hakuaika valmennukseen on 2.-24.9. Lisätietoja valmennuksesta: https://www.tukiliitto.fi/toiminta/verkkoauttaminen/tuleva/verkkovalmennus/


Lisätietoja:

Riikka Manninen
Projektipäällikkö
Tuleva-hanke 2018 – 2020
Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
Pinninkatu 51, 33100 TAMPERE
p. 040 6374 968
riikka.manninen@tukiliitto.fi

6Aika: DuuniPolku -hankeverkoston päätösseminaari 19.11.2019 

6Aika:DuuniPolku -hankkeen päätöstilaisuus järjestetään tiistaina 19.11. Tampereen kylpylässä. Keynote -speakerina toimii Perttu Pölönen.

Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautuminen syyskuun aikana. 

Digivirta – työelämän perustaidot -tilaisuus 30.10. 

TAIKOJA II -koordinaatiohanke ja Työelämän digitaitoja tutormallilla -hanke järjestävät Digivirta -työelämän perustaidot -seminaarin Turussa 30.10. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkossa.

Ohjelma ja ilmoittautuminen

PAEK TELMA-verkoston tapaaminen 8.10.2019

PAEKin koordinoiman TELMA-verkoston seuraava tapaaminen järjestetään 8.10.2019 klo 13-15 Kiipulan ammattiopiston Hervannan toimipisteessä (Hermiankatu 6-8, Tampere).

Tilaisuus on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden parissa työskenteleville TELMA-opettajille ja ohjaajille sekä perusopetuksen toimijoille, jotka vastaavat TELMA-koulutukseen hakeutuvien ohjauksesta. Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita myös vammaispalveluiden ja päivä- ja työtoiminnan henkilöstö.

Ilmoittautumiset viimeistään 30.9. TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tapaamisen asialista lisätään myöhemmin.

Parasta osaamista –hankkeen Erityisen tuen verkko-opinnot

Parasta osaamista -hankkeen syksyn verkko-opintojen tavoitteena on vahvistaa opetus- ja ohjaushenkilöstön erityiseen tukeen liittyvää osaamista. Verkkokurssilla tarkastellaan erityistä tukea opetus- ja ohjaushenkilöstön työn näkökulmasta.

Verkko-opinnot on tarkoitettu ammatillisen koulutuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle.

Lisätietoa ja ilmoittautumislinkki löytyvät alla olevan linkin kautta:

ESITE Erityisen tuen verkko-opinnot S2019 (5).

Ilmoittautumislinkki on avoinna 26.8. asti.

Syksyn Erkkaa-verkossa luentotarjonta julkaistu

Ammattiopisto Luovin Erkkaa verkossa -luentotarjonta on julkaistu, ja ilmoittautuminen niihin on auki sivuilla www.luovi.fi/erkkaaverkossa. 

Luentoja voi seurata suorana Livestream-lähetyksenä tai katsella myöhemmin tallenteena.

Syksyn 2019 Erkkaa verkossa -luennot:

11.9.2019 klo 14-16

Etnisyys ja maskuliinisuus koulussa

YTT Antti Kivijärvi, yliopistotutkija, Helsingin yliopisto

9.10.2019 klo 14-16

Yhdenvertainen seksuaalikasvatus

Tanja Roth, seksuaalineuvoja, seksuaalikasvattaja, Kynnys ry

6.11.2019 klo 14-16

Yhteenkuuluvuuden tunteen tukeminen vaativassa erityisessä tuessa

KT Henri Pesonen, tutkijatohtori, vastuullinen tutkija, Helsingin yliopisto

4.12.2019 klo 14-16

Rakennetaan nuori vahvaksi

KT Erja Sandberg, erityispedagogi

Vuoden 2019 Erkkaa verkossa -luennot toteutetaan yhteistyössä Suomen aluehallintovirastojen kanssa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: www.luovi.fi/erkkaaverkossa

Luovin maksuton alueellinen koulutustarjonta löytyy osoitteessa: www.luovi.fi/asiantuntijapalvelut/koulutuskalenteri

 

Seminaarisarja: Tuen kysymyksiä oppijan polulla – varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

Opetushallitus, OAJ, Kuntaliitto ja Valteri järjestävät yhteisen seminaarisarjan tuen kysymyksistä oppijan polulla. Seminaareissa tarjotaan näkökulmia ja ajankohtaista tietoa aiheesta koulujen ja oppilaitosten henkilökunnalle, huoltajille ja kaikille tuen kysymyksistä kiinnostuneille.

Neliosainen seminaarisarja järjestetään Helsingissä, mutta seminaareja on mahdollista seurata myös livestreamina omalta koneelta.

Tilaisuuksien tallenteet ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

Lisätietoa OPH:n verkkosivuilta.

Tietoa tulevaan -verkkokurssi itsenäistyvien nuorten vanhemmille

Kehitysvammaisten Tukiliiton (KVTL) järjestämä verkkokurssi on vanhemmille, joiden noin 13 – 29-vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuen tarpeita. 

Kurssin aikana vanhemmat saavat tietoa mm. palveluista, jatko-opinnoista, nuoren omaan kotiin muuttamisesta. 

Kurssi on maksuton. 

Lisätietoa verkkokurssista löytyy KVTL:n sivuilta

KIITO -hankkeen loppuseminaari

KIITO -hankkeen loppuseminaari järjestetään 15.8.2019 klo 8:30 – 11:45 Tampereella Monitoimitalo 13:ssa (Satakunnankatu 13, Tampere).
Seminaari on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille.

KIITO – kiinni työhön ja osaamisen –hankkeessa on pilotoitu vuosina 2017-2019, millä toimenpiteillä, tukitoimilla ja ohjauksella työssä kotoutuminen on mahdollista. Hankkeessa on kartoitettu 107 maahanmuuttajan ammatillista osaamista 15 toimialalla. Heistä 22 siirtyi kartoituksen jälkeen kotouttavaan valmennukseen työpajoilla ja 50 oli kotoutumassa työpaikalla. Työsopimuksen on KIITO-polulla allekirjoittanut 20 maahanmuuttajaa. Seminaarissa pääset kuulemaan ja keskustelemaan pilotoinnin aikaisista kokemuksista ja tuloksista.

Seminaarin OHJELMA

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 8.8.2019: https://link.webropolsurveys.com/EP/4B4761E04D0E39BC

Listätietoja seminaarista:

Ene Härkönen

Projektipäällikkö / KIITO-hanke
Puh. 044 7906 336
E-mail: ene.harkonen@takk.fi

Pirkanmaan työhönvalmentajien verkoston tapaaminen

Pirkanmaan työhönvalmentajien verkoston seuraava tapaaminen on torstaina 19.9.2019 klo 8.30-10.30 Tampereen seurakuntien talolla Näsin salissa (Näsilinnankatu 26, Tampere). Tapaamiseen ovat tervetulleita kaikki Pirkanmaan alueen ohjaus- ja valmennustyön ammattilaiset, jotka tekevät työtä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa.
 
Tapaamisen ohjelma sekä ilmoittautumislinkki julkaistaan elokuussa.
 
 

PAEKin Hankeverkoston seuraava tapaaminen

PAEKin koordinoima Hankeverkosto kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 27.8.2019 klo 13-15.30 Silta-Valmennusyhdistyksen tiloissa Tampereella (Vehnämyllynkatu 4, Tampere, A-talon neuvotteluhuone).
Tapaamisessa ideoidaan mahdollisia yhteisiä hankkeita alueellisten tarpeiden pohjalta. 
 

Ilmoittautumiset tapaamiseen viimeistään tiistaina 20.8.

Verkostoon kuuluvat hankkeet liittyvät muun muassa syrjäytymisen ehkäisemiseen, yksilölliseen tukeen sekä erityisen tuen teemoihin. Tapaamisissa on tarkoituksena verkostoitua, keskustella ja kuulla ajankohtaisista asioista sekä uusista hankkeista. Lisätietoa sekä tapaamisten muistiot löytyvät sivustoltamme

Tervetuloa mukaan myös uudet hankkeet!
 

Tervetuloa työelämään! – Työllistymisen mahdollisuudet -seminaari

Tervetuloa työelämään! – Työllistymisen mahdollisuudet -seminaari järjestetään tiistaina 27.8. klo 8.30-16.00 Hämeenlinnassa (HAMK Korkeakoulukeskus, Visamäki, Hämeenlinna).
Seminaarin ohjelmaan pääsee tutustumaan TÄSTÄ.
Seminaarin järjestävät HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu, Kiipula, AEO ammatilliset erityisopettajat ry sekä TUURA-hanke.
Lisätiedot:
 Lehtori Irmeli Lignell 
HAMK/AOKK Ammatillinen erityisopettajankoulutus 
etunimi.sukunimi@hamk.fi 
p. 050 5745 016
Mikäli opiskelupaikka ei vielä avautunut yhteishaun kautta, kannattaa tutustua Ilman opiskelupaikkaa -oppaaseen. Oppaasta löytyy monia mahdollisuuksia ja erilaisia polkuja yhteishaun jälkeen.
 

Maahanmuuton lisääntyessä opetus- ja ohjaustehtävissä työskentelevä henkilöstö kohtaa kulttuurienvälisyyden haasteita päivittäisessä työssään. Moninaisia kohtaamisia -seminaari on opetus- ja ohjaushenkilöstölle suunnattu foorumi, jossa osallistujat pääsevät verkostoitumaan, vahvistamaan yhdessä tekemistä, jaettua asiantuntijuutta ja yhteistyötä.

Moninaisia kohtaamisia -seminaari järjestetään 22.8. klo 12.30–16 Pääkirjasto Metsossa Tampereella (Pirkankatu 2, 33210 Tampere). Tutustu ohjelmaan tästä (PDF).

Lisätietoja: Kaisa-Leena Ahlroth
kaisa-leena.ahlroth@tuni.fi
https://sites.tuni.fi/moninaisuusosaajaksi/

Kiipulan Teräskadun toimipiste sekä Kiipulan Sammonkadulla toiminut Telma-ryhmä muuttavat osoitteeseen Hermiankatu 6–8, Tampere. Uusi osoite on voimassa 1.8.2019 alkaen. Uudet tilat sijaitsevat rakennuksen katutasossa ja ovat esteettömät soveltuen näin ollen myös vaikeammin vammaisten koulutukseen.

Kiipulan Nokian Telma-koulutus jatkaa nykyiseen tapaan Pitkäniemen tontilla.

Tutustu tästä Ilman opiskelupaikkaa -oppaaseen 2019 (PDF). Oppaasta löytyy vaihtoehtoja, mikäli nuori on kevään yhteishaun jälkeen ilman opiskelupaikkaa tai miettii, mitä tekisi syksyllä. Oppaaseen saattaa tulla muutoksia/päivityksiä kevään ja kesän aikana, joten ajantasaisin versio kannattaa ladata tai tulostaa aina Ammattipolku-sivustolta Oppaat, esitteet ja koonnit -sivulta.

Oppaan on koonnut Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus PAEK. Mahdolliset päivitykset ja lisäykset oppaaseen voi ilmoittaa sähköpostitse: sanna.annala@tampere.fi