Rakennetaan nuori vahvaksi -koulutuskokonaisuus on  Opetushallituksen tarjoamaa maksutonta opetus- ja ohjaushenkilöstön täydennyskoulutusta. Koulutus on suunnattu nuorten kanssa työskenteleville, esimerkiksi yläkoulun ja ammatillisen koulutuksen opettajille sekä ohjaajille. Koulutuskokonaisuus muodostuu positiivisesta psykologiasta ja pedagogiikasta, ratkaisukeskeisyydestä sekä vahvuusperustaisesta erityispedagogiikasta

Ilmoittautuminen reilun vuoden kestävään koulutuskokonaisuuteen alkaa maanantaina 20.5.2019 klo 21.

Lisätietoa koulutuksesta sekä ilmoittautuminen verkkosivuilla osoitteessa:
http://www.rakennetaannuorivahvaksi.fi/

Ilman opiskelupaikkaa -opas 2019 on julkaistu. Tutustu oppaaseen TÄSTÄ.

Oppaasta löytyy vaihtoehtoja, mikäli nuori on kevään yhteishaun jälkeen ilman opiskelupaikkaa tai miettii, mitä tekisi syksyllä.

 

Oppaaseen saattaa tulla muutoksia / päivityksiä kevään ja kesän aikana, joten ajantasaisin versio kannattaa ladata / tulostaa aina ammattipolku-sivustolta alla olevan linkin kautta:

http://ammattipolku.fi/oppaat-esitteet-ja-koonnit

 

Oppaan on koonnut Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus PAEK.

 

Mahdolliset päivitykset ja lisäykset oppaaseen voi ilmoittaa sähköpostitse:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

8.5.2019 klo 14-16 järjestettävän Erkkaa verkossa -luennon aiheena on "Konfliktit tunnistamalla ja ratkaisemalla kohti turvallista oppimisympäristöä".

Useimmiten eri yhteisöissä ei ymmärretä, että puuttumalla konfliktiin väärällä tavalla saatetaan tehdä virheitä. Vaikka tarkoitus on hyvä, se ei ratkaise tilannetta. Tästä yksi esimerkki löytyy kouluterveyskyselyiden tilastoista, joissa nuorten kertoman mukaan, kun kiusaamisesta on kerrottu aikuiselle on tilanne pahentunut entisestään. Luennolla keskustellaan myös siitä, miten turvallisen oppimisympäristön voi palauttaa, vaikka tilanne olisi eskaloitunut hyvinkin kaoottiseksi. Luennolla kerrotaan myös konkreettisia esimerkkejä, miten kouluyhteisössä ollaan päästy ratkaisuihin, joilla koulun toimintakulttuuria on kehitetty kokonaisuudessaan.

 

Luennon pitävät Heikki Turkka ja Julia Saarholm Aseman lapset ry:stä. Luennon kesto on noin 2 tuntia.

Lisätietoja: www.luovi.fi/erkkaaverkossa

Ilmoittaudu seuraamaan luentoa tai katsomaan myöhemmin tallennetta tästä linkistä

Se on mahdollista - yhdessä onnistumme -tilaisuus järjestetään perjantaina 10.5. klo 12-15.30 Tulppaanitalossa (Pinninkatu 51, 1. krs., Tampere). Tilaisuudessa kuullaan erilaisia onnistumistarinoita ja kokemuksia siitä, millaisia polkuja ja vaihtoehtoja päiväaikaisiin toimintoihin, työhön ja omaan elämään on löytynyt jatko-opintojen jälkeen.

 

Päivä on tarkoitettu opiskelijoille, oppilaitosten edustajille, työelämätahoille sekä kaikille erityistä tukea tarvitsevien työllistymisestä kiinnostuneille. Lämpimästi tervetuloa kuulolle sekä pohtimaan, miten voisimme yhteistyössä löytää erilaisia keinoja edistää erityistä tukea tarvitsevien nuorten osallistumista sekä työllistämistä.

 

OHJELMA

 

Ilmoittautumiset tilaisuuteen 3.5.2019 mennessä alla olevan linkin kautta:
https://urly.fi/1aeA

 

 

Oppituki 4 -tilaisuus järjestetään tiistaina 9.4.2019 klo 13-15.45 Tipotien terveysasemalla (kabinetit Amuri ja Pispala). Tilaisuudessa on vielä muutamia vapaita paikkoja.

 

Tilaisuuden teemana on Netinkäytön sekä raha- ja digitaalisen pelaamisen ongelmat – kuinka elämänhallintaa ja opintojen jatkumista voidaan tukea?​

 

Tilaisuuden OHJELMA

 

Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 29.3. alla olevan linkin kautta:
http://bit.ly/Oppituki4

 

Alueella on rajoitetusti parkkipaikkoja. Jos siis saavut autolla, varaathan aikaa parkkipaikan etsimiseen.

 

Lisätietoja:

Sanna Annala

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus

050 3030 748

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.