Erityisopetus on tarkoitettu niin nuorelle kuin aikuiselle opiskelijalle, joka tarvitsee erityisiä opetusjärjestelyjä tai opiskelijahuoltopalveluja vamman, sairauden, kehityksessä viivästymisen, tunne-elämän häiriön tai muun syyn vuoksi.

Ammatillista erityisopetusta annetaan ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammatillisissa erityisoppilaitoksissa. Ammatilliset erityisoppilaitokset vastaavat myös vaikeimmin vammaisten koulutuksesta. Ne toimivat samalla erityisopetuksen kehittämiskeskuksina. Tietoa eri koulutusmuodoista löydät vasemmalla olevasta valikosta.

 

Erityistä tukea tarvitseville suunnattua koulutustarjontaa Pirkanmaalla

Huomaathan, että myös yleisissä ammatillisissa oppilaitoksissa järjestetään myös muuta VALMA-koulutusta. Yhteystiedot oppilaitoksiin löydät täältä.

 

Lisätietoa koulutustarjonnasta

Opintopolku.fi-sivustolta löydät seuraavassa sähköisessä haussa mukana olevat koulutukset ja tietoa hakemisesta.

Tutustumispäivät ja avoimet ovet (syksy 2018- kevät 2019)

Tampereen kaupungin perusopetuksen väliaikainen sivusto (Toponetti-sivuston ylläpidon päätyttyä)

Erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden jatko-opintopäivä järjestetään vuosittain marraskuussa peruskoulun päättöluokkalaisille. Samana päivänä järjestetään päättöluokkalaisten ja kahdeksasluokkalaisten huoltajien infoilta. Tapahtumasta lähetetään erillinen kutsu perusopetuksen kouluille sekä valmentavan ja kuntouttavan opetuksen ja ohjauksen ryhmille Pirkanmaalla. Huoltajat saavat kutsun lapsensa koulun kautta.

Koulutustarjonnasta voit kysyä myös suoraan oppilaitosten yhteyshenkilöiltä. Yhteystietoja löydät edellä luetelluista taulukoista. Ajantasaiset tiedot löytyvät myös oppilaitosten omilta nettisivuilta. Linkit oppilaitosten nettisivuille löydät täältä.