kuva 29092017
 
 
Tervetuloa Nuoret ja mielenterveys -tilaisuuteen Tampereen seudun ammattiopiston Hepolamminkadun toimipisteen auditorioon perjantaina 29.9. klo 8.30–14.15.
(Hepolamminkatu 10, Tampere)
 
Tilaisuuden teemana on mielenterveysongelmista kärsivien nuorten kohtaaminen ja tukeminen opinnoissa.
 
Kutsutut: Opinto-ohjauksen ja erityisopetuksen parissa työskentelevät pirkanmaalaiset sekä perusopetuksesta että toiselta asteelta. Myös muut aiheen parissa työskentelevät ovat tervetulleita! Tilaisuudessa on rajoitetusti paikkoja. Ilmoittautuminen 15.9. mennessä.
 
Ohjelma vahvistetaan elokuussa 2017.
 
Lisätietoja
Marjo Toivanen, opinto-ohjaaja, Saukonpuiston koulu, marjo.toivanen(at)tampere.fi

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Haku perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin alkaa 23.5.

Haluatko hakea kymppiluokalle tai ammatilliseen koulutukseen valmentaviin koulutuksiin?

Hakuaika on 23.5.25.7.2017 osoitteessa www.opintopolku.fi

Voit hakeutua yleisten ammatillisten oppilaitosten VALMA-koulutuksiin (esim. Tredu, TAKK, Sasky, VAAO). Hakuaika ammatillisten erityisoppilaitosten VALMA-koulutuksiin Pirkanmaalla on jo ohi.

Lisätietoa VALMA koulutuksesta Pirkanmaalla ja yhteystiedot

Opintopolku: Haku keväällä perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen

Ilman opiskelupaikkaa -opas / Pirkanmaa 2017: tietoa eri mahdollisuuksista Pirkanmaalla

 

Huom! Jos et saa kevään tai kesän haussa opiskelupaikkaa, kannattaa kysyä vapaita opiskelupaikkoja lukuvuoden aikana.

 

Peruskoulu päättymässä? Saatatko jäädä ilman opiskelupaikkaa yhteishaun jälkeen? Mietitkö, mitä tekisit syksyllä?

Alla olevasta oppaasta löydät vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia Pirkanmaalla. Opas toimii myös ohjauksen apuvälineenä. Opasta päivitetään tarvittaessa ja päivitetty opas löytyy tältä sivulta.

Ilman opiskelupaikkaa -opas 2017 (PDF)

kuva opas2017

Oppaan on koonnut Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK),

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Erityisopetuksen haku 15.3.–5.4.2017
Erityisopetuksen haussa on mukana erityisopetuksena järjestettävä ammatillinen koulutus, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus (VALMA er) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (TELMA).

Koulutustarjontaa Pirkanmaalla ja yhteystiedot oppilaitoksiin (pdf-taulukot)

Lisätietoa hakemisesta Opintopolussa

Huomaathan, että yleisten ammatillisten oppilaitosten (esim. Tredu) VALMA-koulutuksen hakuaika on myöhemmin.

Tutustu oppilaitoksiin Pirkanmaalla:

 Aitoon koulutuskeskus   www.aikk.fi
 Ammattiopisto Luovi   www.luovi.fi
 Kiipulan ammattiopisto  www.kiipula.fi

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen  21.2.–14.3.2017

Pienryhmät 2017-2018 Pirkanmaalla löydät tästä taulukosta (pdf) 
ja sama taulukko löytyy myös "Koulutustarjonta"-osiosta.

Huom. opot ja muut ohjaustahot! Lomakkeet tiedonsiirtoon ja harkintaan perustuvan valinnan perusteluiden kirjoittamiseen löydät osoitteesta http://ammattipolku.fi/lomakkeet.

Vuoden erityisopetusteko 2016 -kilpailun on voittanut Kiipulan ammattiopiston ehdokas Tampereen Teräskadun toimipisteestä. Voittajateoksi valittiin TELMA-opiskelijan toiminta kokemusasiantuntijana GoTalkNow-ohjelman koulutustilanteissa. Teon toteuttajia ovat opiskelija Teemu Silén, opettaja ja ohjaaja Tiina Pouhakka sekä yhteistyökumppani, puheterapeutti Ulla Sergejeff (Outloud Oy). Lisäksi tekoa ovat olleet mahdollistamassa muut Teräskadun toimipisteen opettajat, ohjaajat ja opiskelijat.

 erityisopetusteko2016
Kuvassa vasemmalta oikealle aluepäällikkö Sanna Säkkinen, opettaja Tiina Pouhakka, opiskelija Teemu Silén ja yhteistyökumppani Ulla Sergejeff (Outloud Oy).

TELMA-opiskelija Teemu Silén opiskelee kolmatta vuottaan Kiipulan ammattiopistossa Hervannassa. Hän on oppinut taitavaksi GoTalkNow-ohjelman käyttäjäksi ja pääsi syksyllä 2016 työelämään valmentautumiseen kyseisen ohjelman koulutustilaisuuksiin. Ohjelma tukee vuorovaikutusta ja kommunikointia. Teemun työtehtäviin kuuluu näyttää ja demonstroida omaa osaamistaan koulutukseen tuleville henkilöille ja avustaa tarvittaessa koulutettavia. Mikä hienointa, yrityksen ja Teemun yhteistyö jatkuu edelleen.

Kilpailun tuomariston mukaan teko on edistänyt kaikkia kilpailun teemaan kuuluvia osa-alueita. Näitä ovat työelämäläheisyyden lisääminen, innovatiiviset uudet toimintatavat ja monimuotoisen yhteistyön lisääminen työelämän kanssa. Teko on lisäksi tulevaisuusorientoitunut ja hyödyntää uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia. Tuomaristo piti arvokkaana sitä, että nimenomaan TELMA-koulutuksessa on tehty uudenlaista työelämäyhteistyötä.

- Tämä on huikea juttu sekä Teemulle että koko meidän ryhmälle, koska olemme yhdessä digitaalisuutta edistäneet ryhmän kanssa. Tämä on tärkeä aihe erityisopetuksessa, koska digitaalisuus kasvaa koko ajan ja on läsnä meidän arjessa, kommentoi voittaja Tiina Pouhakka.

Vuoden erityisopetusteko 2016 -kilpailu oli avoinna 1.12.2016 - 15.1.2017. Kilpailun järjesti Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (PAEK) kaikille ylläpitäjäoppilaitoksilleen Pirkanmaalla. Kilpailuun saatiin yhteensä kuusi ehdokasta neljästä oppilaitoksesta. PAEKin Ohjausryhmä toimi kilpailun tuomaristona ja valitsi voittajan 27.1.2017. Voittaja julkistettiin PAEKin Ohjausryhmän puheenjohtajan Päivi Pasasen (Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu) toimesta 9.2.2017 alueellisen TELMA-yhteistapaamisen yhteydessä.

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna